21/10/2019

Griepvaccinatie

Vaccinatie is de enige manier om u tegen griep te beschermen!

Wie?

U moet zich elk jaar opnieuw laten inenten, zeker als één of meerdere punten op jou van toepassing zijn:

  • zwanger

  • ouder dan 65 jaar

  • diabetespatïënt

  • chronische long-, nier-, hartaandoening

  • verblijf in dagcentrum of instelling

  • werk in de gezondheidszorg

  • contact met kleine kindjes

Hoe?

Neem je voorschrift mee naar de apotheker en bewaar de griepspuit in de frigo tot de dag van de inspuiting.

Wanneer?

  • Op afspraak tijdens een raadpleging

  • Zonder afspraak tijdens één van de vaccinatiemomenten:

  • Zonder afspraak tijdens één van de vaccinatiemomenten:


Woensdag 30/10 17u30 - 19u Dr. Bollen - Dr. Veekmans

Woensdag 6/11 17u30 - 19u Dr. Bollen - Dr. Veekmans

Woensdag 13/11 14u - 15u Dr. Strouwen


17u30 - 19u Dr. Bollen - Dr. Veekmans

Woensdag 20/11 14u - 15u Dr. Strouwen

Donderdag 7/11 13u - 14u Dr. Buntinx

Donderdag 21/11 13u - 14u Dr. BuntinxMEER INFO


10/07/2019

Nieuwe HAIO

Op 1 augustus 2019 heeft Dr. Jente Blokken zijn opleiding als huisarts met succes afgerond, proficiat Jente!


Vanaf 1 augustus verwelkomen we een nieuwe huisarts in opleiding, Dr. Bernard Veekmans, onder de supervisie van onze praktijkopleider, Dr. Hilde Bollen: welkom Bernard!21/9/2017

Werelddag Dementie 2017

Naar aanleiding van de Werelddag Dementie op 21 september willen we het belang van een tijdige diagnose dementie onder de aandacht brengen.

Maakt u zich zorgen over uw eigen vergeetachtigheid of die van iemand uit uw naaste omgeving?

Dan kan u het niet-pluis-gevoel formulier invullen. Hierop kan u aanduiden wat er veranderd is in uw eigen gedrag of dat van uw naaste.

Aarzel niet om met dit formulier naar uw huisarts te gaan om in alle vertrouwen en veiligheid uw zorgen uit te spreken. Zoek een vertrouwenspersoon om uw zorgen te delen en om u te vergezellen.


NIET-PLUIS-GEVOEL FORMULIER24/8/2017

Dr. Bollen is 30 jaar huisarts!

"Augustus 1987. Ik ben net afgestudeerd als dokter in de genees-, heel- en verloskunde. Door het overschot aan artsen is het een grote uitdaging om mijn plekje te veroveren. Met trots start ik een eigen praktijk in het landelijk Alken. Met een plaat langs de deur en de living van ons huurhuis ingericht als praktijkruimte, kan ik eraan beginnen. De kleine hal doet dienst als wachtruimte en daar zit mijn allereerste patiënte op een stoel vlak naast de deur te wachten. Spannend.

Lutgarde heeft last van oorstoppen. "Oh nee", denk ik,"mijn oorspuit is nog niet aangekomen!". Wijs vertel ik dat er eerst oordruppels ingebracht moeten worden. "Ah maar dat heb ik al gedaan hoor!", vertelt deze pientere patiënte. Ja..dan maar opbiechten dat het net die oorspuit is die nog ontbreekt aan mijn arsenaal. "Spijtig, dan moet ik terugkomen", zegt Lutgarde vriendelijk. Ik probeer nog iets van de raadpleging te maken en neem grondig een anamnese, noteer haar voorgeschiedenis en doe een algemeen onderzoek. Uiteindelijk heb ik een volledige pagina genoteerd en gaat mijn eerste en enige patiënte diedag naar huis mét oorstoppen. Gelukkig mag ik een oorspuit lenen van een collega uit Wellen en enkele dagen later kan ik Lutgarde verlossen van haar oorstoppen.

Die eerste week zag ik 15 patiënten, inclusief mijn zus die de slappe lach kreeg toen ik bij het gynaecologisch onderzoek mijn 'mijnwerkerslamp' opzette. Nu ben ik blij dat ik dit 30 jaar later aan jullie kan vertellen. Lutgarde is ondertussen 84 jaar en nog steeds patiënte in onze praktijk."

Dr. Hilde Bollen


© Introlution 2020